Biografie

Mirjam Pattiwael groeide op in een muzikale familie. Rond haar veertigste besloot ze singer-songwriter te worden en haar zelfgeschreven liedjes aan de wereld te laten horen. En niet zonder succes: in 2011 won ze de allereerste Ab Sligter Award voor haar nummer ‘Rush’. De jury van muziekcafé De Amer in het Drentse Amen prees Mirjam om de eenheid tussen het nummer, het achterliggende verhaal en het gevoel dat ze ermee wist over te brengen.

In 2012 presenteerde Mirjam haar eerste solo-EP ‘Locked’ in café ’t Keerpunt in Spijkerboor, Drenthe. Tijdens die presentatie werd ze begeleid door gitarist Pieter Nanuru. Die samenwerking beviel zo goed, dat ze sinds die tijd veel samen optreden onder de naam Pattiwael & Nanuru.

Pattiwael & Nanuru hebben inmiddels een stevig repertoire aan eigen nummers opgebouwd en zijn op podia door heel Nederland te zien en te horen geweest. Ook traden ze op voor RTV Drenthe en Radio Noord. Bijzonder was ook dat één van hun nummers werd gebruikt voor de tentoonstelling Nordic Art in het Groninger Museum

In muziekcafé de Amer verzorgden ze tot tweemaal toe het hoofdprogramma. Ook stond ze op verschillende festivals in Groningen en Drenthe zoals Kanaalpop, Ruige Land, ‘Ode aan het Kanaal’ en SWAMP en in de gerenommeerde muziekgelegenheden van het Noorden, zoals Peter en Leni in Steendam, Roodehaan en Andledon.

In 2018 maakten ze in samenwerking een bewerking van het nummer van Boudewijn de Groot genaamd “Welterusten Minister President”, een protestsong n.a.v de gaswinning in Groningen. Het nummer en de videoclip werden voor het eerst gelanceerd bij Rtv Noord en wordt sindsdien landelijk gedraaid.

Begin 2019 kwam de eerste EP van Pattiwael & Nanuru uit: ‘On my mind’.

Duo Mirjam Pattiwael en Pieter Nanuru bij een optreden in een Gronings kerkje

recensie the next gig – Richard Wagenaar